Tratamente de Radioterapie GRATUITE
Prin Decontare Integrală CNAS
Radioterapie - Neolife Braila IMRT - IGRT - VMAT (Rapid Arc) - 3D Conformationala
Despre radioterapie
Radioterapia este o opțiune de tratament în peste 60% dintre cazurile de cancer, datorită eficienței și preciziei sale în distrugerea tumorii. Acest mod de terapie la nivel local și regional distruge celulele maligne cu ajutorul radiațiilor ionizante.
Radioterapia poate fi utilizată ca tratament unic sau în combinație cu intervenția chirurgicală și/sau chimioterapia. Decizia de a utiliza radioterapia ca tratament depinde de localizarea tumorii primare și de gradul de sensibilitate la radiații al celulelor canceroase. Tumorile radiosensibile răspund rapid și prezintă regresie după administrarea de doze moderate de radiații.
Există mai multe tipuri de tratamente de radioterapie, printre care:
Radioterapia 3D Conformațională este o formă de radioterapie în care fasciculul de radiații acționează din exteriorul corpului. Tratamentul este planificat prin conformarea 3D a fasciculelor și definirea câmpurilor de radiații, ca să se asigure doze terapeutice optime în volumul tumoral și doze minime în organele din vecinătate.
Radioterapia are scop curativ și este tratamentul principal pentru tipurile de cancer ce pot fi vindecate prin radioterapie sau în combinație cu alte terapii. Tot în scop curativ se folosește pentru reducerea dimensiunilor tumorale, înaintea intervenției chirurgicale sau după alte tratamente, pentru a preveni recidiva.
Folosită în scop paliativ, radioterapia ameliorează simptomele și crește calitatea vieții pacientului, în cazurile în care vindecarea nu este posibilă.
HALCYON reprezintă cea mai recentă și performantă tehnologie a acceleratoarelor liniare dezvoltată de Varian, cu accent pus pe PACIENT, pentru că asigură:
Halcyon a fost proiectat cu un sistem de siguranță în șase puncte. Toate tratamentele sunt ghidate imagistic în proporție de 100%.
Caracteristici cheie:
Radioterapia externă începe cu o simulare CT, urmată de planificarea tratamentului de către un grup de specialiști format din medici radioterapeuți și fizicieni medicali. Pacienții sunt invitați ulterior pentru a începe tratamentul, aceasta reprezentând o etapă complexă, în care li se explică modul de desfășurare a radioterapiei, efectele secundare posibile și dieta pe care pacientul trebuie să o urmeze, pentru a se asigura un proces în siguranță.
Pe durata radioterapiei externe, care se întinde pe câteva săptămâni, pacienții se prezintă în mod obișnuit în fiecare zi la departamentul de radioterapie pentru sesiunea de iradiere. Aceștia sunt monitorizați de medicii radioterapeuți prin consultările periodice, unde este important să menționeze simptomele pe care le resimt și să-și exprime preocupările, punând întrebările care îi neliniștesc.
Medicii radioterapeuți monitorizează atât efectul radioterapiei asupra tumorii (cum se remite tumora sub acțiunea radiațiilor ionizante), cât și tratamentul efectelor secundare ale iradierii. Adesea, se utilizează terapii de susținere pentru a asigura finalizarea cu succes a iradierii.